zaterdag 14 februari 2009

Het Ugandese leven...

Ondertussen al helemaal ingeburgerd in het Ugandese leventje… Het is aanpassen maar wel leuk. Gelukkig is er al wat minder regen want in het begin hebben we toch vaak regen gehad. Voorlopig is het hier nu warm, alleen ’s avonds en/of ’s nachts soms regen.

Er zijn hier nu ook al drie studenten van verpleegkunde en het is leuk, we leren ook veel van elkaar (twee studenten vroedvrouwen en 1 student pediatrisch verpleegkunde). Zij hebben al bijna allemaal een rok laten maken en ik heb nu pas textiel gekocht om er dan ook één te laten maken. (ik wou eerst het resultaat eens zien)

Normaal gezien zullen we vanaf volgende week internet hebben omdat we zelf een modem en dergelijke gaan kopen, er is hier namelijk nog steeds geen internet.

Zondag gaan we naar de watervallen, het is wel lang wandelen maar het schijnt dat het de moeite waard is… ik ben benieuwd! Volgende week dinsdagmiddag vertrekken we dan naar het ‘Queen Elisabeth Park’ tot woensdagmiddag, we doen er safari met de boot en met een minibusje.

Ons weekschema tot eind april:

- iedere morgen naar de kerk ‘chapel’ van 8u tot 8.30u en de zondag tot 10u

- van maandag tot en met donderdagmorgen les geven in de kleuterschool

- vrijdagmorgen les geven in het weeshuis

- dinsdagnamiddag en donderdagnamiddag afwisselend activiteiten geven in het weeshuis en privéles geven aan ‘Sjalom’

woensdagnamiddag Bijbelstudie geven in de pediatrie.

1 opmerking:

Ellen zei

Dag Karen,

Ik wil ook jou (net een berichtje bij Bieke gepost) graag het beste wensen met je verblijf in Uganda. Veel leerrijke momenten in de kleuterklas, maar ook er buiten natuurlijk!
Geniet van deze ervaring.

Groeten,
Ellen Hardyns